perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lähestyykö Orion loppuaan, osa 2

Pohdin muutama kuukausi sitten, onko Orion-manga lähestymässä loppuaan. Nyt on selvinnyt, että näin on käymässä - tai ainakin tarinakokonaisuus, joka kertoo taistelusta Masamunea vastaan, on toiseksi viimeisessä luvussa. Masamune-saagan viimeinen osa tullaan näkemään ensi viikolla ja mangamuodossa se saadaan parin-kolmen kuukauden kuluttua.

Miten tarina tulee päättymään, jatkuuko Orion vielä tästä ja mitä muuta voi vielä olla luvassa?

Sisältää spoilereita.

Orionia lukiessani on Masamune kiinnittänyt huomioni erikoisella tavalla: se ei ole kovin ilkeä pahis. Tosin mangan lukemisesta on jo pitkä aika, joten saatan muistaa väärinkin. Jos vertaa Hougeniin, makakeihin ja sotakoiriin, se ei ole tappanut tai tapattanut ketään sattumanvaraisesti omista joukoistaan eikä siinä ole samanlaista pahaa auraa kuten Hougenissa. Sen lauma ei ole myöskään tehnyt samanlaisia veritekoja kuin sotakoirat tappaessaan lauman pentuja ja narttuja.

Rehellisesti sanoen en muista, että Masamune olisi tappanut muita kuin koiran, joka yritti tappaa sen ja hakannut muutamia puolikuoliaaksi. Joitakin Ouun sotureita kuoli Masamunen käskystä, mutta Masamune ei ollut todistamassa näiden kuolemaa, joten alaiset saattoivat toimia omatoimisestikin.

Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota Masamunen luomishistoriaan: hahmo ja sen isä on nimetty Date Masamunen ja tämän isän mukaan. Date Masamune on muinainen japanilainen samurai, joka oli ns. hyvien puolella taistellen Oda Nobunagaa vastaan. Miksi hahmo olisi nimetty hyviksen mukaan, jos se on pahis?

Tämän lisäksi Masamunella on poikkeuksellisen paljon sympatiaa herättävä menneisyys. Sen omistaja puhkaisi sen silmän, hylkäsi vuorille, missä Terumune pelasti sen. Masamune haaveili perivänsä lauman johtajuuden, mutta kun Terumune sai pojan, Yamabikon, sen haaveet kaatuivat. Masamune hääsi Terumunen alueeltaan. GDW:n aikaisista pahiksista kaikki lauman vallan kaapanneet ovat aina tappaneet entisen johtajan.

Huomioitavaa on, että Masamune on myös kunniallinen taistelija eikä käy päälle joukolla, vaan taistelee reilusti. Myös sen laumalaiset ovat moraaliltaan paljon korkeammalla kuin Hougenin joukot.

Jotenkin voisin siis kuvitella, että tämä saaga ei pääty Masamunen kuolemaan, vaan ennemminkin pakoon tai puolenvaihtoon. Osittain jo siksi, että nyt käytävässä lopputaistelussa ovat paikalla Orionin, Siriuksen ja Rigelin lisäksi myös Gin ja Weed. Masamunen joukot on myös pitkälti voitettu ja Masamune ajettu nurkkaan. Ginin ja Weedin tuntien luvassa voisi ennemminkin olla luvassa keskustelutuokio ja kurinpalautus. Vaihtoehtoisesti Masamune voisi tehdä myös näyttävän itsemurhan Kurojakin tyyliin.

Miten tarina siitä sitten jatkuisi?

No, ketkäs muistavat lepakkokorva Tenkan?

Tätä kaveria ei ole hetkeen nähty, mutta omissa silmissäni se on aika selkeä pahis. Se osaa hypnotisoida muita koiria ja pakotti Akakaman joukkoihinsa. Se on hyljännyt oman joukkonsa jäseniä ja jättänyt ne kuolemaan. Tenka yritti myös tapattaa Masamunen.

En siis usko, että Orion tähän päättyy, vaan Masamune joko kuolee omatoimisesti tai liittyy Ouun laumaan, jonka jälkeen Tenka siirtyy pahikseksi. Orionin lopettaminen tässä vaiheessa olisi outo veto, koska siinä on kuitenkin vielä useita avoimia juonikuvioita, joista olennaisin on juuri Tenka ja Akakama pahisrooleissaan.

9 kommenttia:

 1. Tuo Tenka hahmona on jotenkin omasta mielestäni lievästi överi. Nuo korvat ja tuo hypnotisointikyky. Onhan joo hypnotisointi mahdollista (tai no, ken siihen uskoo), mutta eikös tuollainen kyky ole aika ylivoimainen?

  VastaaPoista
 2. Tai no, onhan koko ginga-saagassa övereitä juttuja (battougat yms.), mutta minuun tuo Tenka jotenkin... vaan pistää ikävästi silmään ja tulee ensimmäisenä tulee mieleen Vaporeon noiden korvien takia :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, Tenka on Vaporeonin toinen kehitysmuoto! Uusi teoria!

   Itsekin noita Tenkan voimia karsastin, mutta Takahashi kertoi, ettei aio niitä tuosta vahvistaa. Alunperin näin kai oli suunnitelmissa.

   Poista
 3. Hyi että tuo Tenka on ruma! Kamakiri on kaunis tuon rinnalla.

  VastaaPoista
 4. Onko Tenka edes koira? Nuo korvat, ja viikset..

  VastaaPoista
 5. Hmm, olen vissiin ainoa joka ei suhtaudu negatiivisesti Tenkaan. Minusta on positiivista ettei hahmo ole tehty samasta muotista kuin Takahashin moni kloonikoira, välillä en meinaa erottaa hahmoja toisistaan kun kaikilla on sama ruumiin rakenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tenkaa ei ole vielä näkynyt hirveän paljon, joten itselläni ei ole siitä tarkkaa kuvaa. Ulkonäköön on jo tottunut ja tuossa kuvassa se näyttää melko tyylikkäältäkin. Tenkan psyykkiset voimat ovat itseäni eniten ärsyttäneet, mutta niitä on kuitenkin vähennetty sarjan edetessä.

   Poista
 6. Masamunen hyppäys Oun joukkoihin - tai ainakin liittolaiseksi - olisi hieno käänne. En itsekään ole sitä sellaisena pahana pahiksena pitänyt, mutta hahmosta kyllä tykkään.
  Täytyy piirtää Vaporeon-Tenka .w.

  VastaaPoista