lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kuukausihaaste! - Unelmapahis

Kuukausihaaste kaikille Ginga-bloggaajille! Millainen olisi sinun unelmapahiksesi Ginga-sarjassa?

Palaisivatko karhut, tulisiko tarinaan jotain muita eläimiä vai astuisiko sekaan uusi Hougen? Mistä se olisi kotoisin ja ketä vastaan se taistelisi: Gin, Weed, Orion vai aivan uusi sukupolvi? Olisiko tämä omaa unelmaasi vai voisiko Takahashi oikeasti tehdä sellaisen pahiksen? Suunnittele pahis ja kerro siitä.

Muista laittaa blogisi linkki kommentteihin.

Minun unelmapahikseni Gingaan olisi ehdottomasti koira tai susi. Hougenin jälkeen en osaa enää kuvitella, miten tarina toimisi, jos pahis ei osaisi puhua. Lisäksi Kurojaki ja GDW:n Sniper ovat sellaisia vihulaisia, että niitä jää heti kaipaamaan. Susista minulla on niin vaihtelevat mielipiteet, että niitä on hankala kuvitella mangaan enää mukaan.

Jäin miettimään koirapahiksia ja sellaisen löytyminen Japanista olisi melko harvinaista: Oun paratiisi on niin tunnettu, että harva uskaltaisi enää nousta sitä vastaan ja vaikka pikkupahiksia löytyisikin, ei Hougenin kaltaista toista herraa välttämättä. Parempi vaihtoehto olisikin siis ulkomainen pahis. Venäjä ja Orionissa (ilmeisesti) Kiina on jo käytetty, joten jäin miettimään mannerta vielä reilusti, reilusti pidemmälle:

Entä jos uusi pahis olisi Takahashin suomalaisille aikoinaan lupaama karjalankarhukoira?

On melko epätodennnäköistä, että pahis olisi suomalainen, sillä riskinä voisi olla, että suomalaiset fanit loukkaantuisivat moisesta. Tästä huolimatta ajatus suomalaisesta pahiskoirasta olisi minusta houkutteleva.

Karjalankarhukoirat ovat koossa samaa luokkaa kuin akitat, mutta ne ovat huomattavasti aggressiivisempia. Rodulla on lisäksi yhteistä historiaa, koska ne ovat kummatkin suurriistan metsästykseen tarkoitettuja: kkk voisi siis hyvin olla akitojen pimeä puoli. Myös ulkonäöltään kkk on tyylikäs ja sopisi hyvin Gingan maailmaan pystykorvien sekaan. Luonteeksi toivoisin tälle kaverille kurojakimaista tyyliä: pelottava, anteeksiantamaton, kammottava, mutta kuitenkin kunniallinen, ei Hougenin kaltainen pervo. Siinä pitäisi kuitenkin olla jotain, joka sulkisi sen pois hyvisten joukosta: kannibalismia, murhanhimoinen luonne, nauttii heikompien kidutuksesta, tappanut ihmisen/ihmisiä.

Hahmon motiivia ja laumaa olisikin sitten hankalampi miettiä. Miksi se olisi matkustanut Suomesta Japaniin? Ja jos sillä olisi lauma, miten? Jos se saapuisi Japaniin vain voimiaan mittelemään, menisi se hyvin pian hyvisten puolelle. Valloittajaksi se ei sopisi, koska ei kukaan kävele Venäjän halki valloittamaan jotain saaripahasta. Yksi syy voisi olla loukattu kunnia, kun Giniä kutsutaan parhaaksi karhukoiraksi, mutta ei sekään ole kovin hyvä syy. Ehkä motiivina voisi olla battougan varastaminen eli opetteleminen ja muiden sen taitajien tappaminen? Se olisi omiin korviini melko mukava motiivi pahikselle.

Entä sitten lauma? Yksin toimiva pahis on lähes mahdoton toteuttaa, mutta ajatus kkk:sta johtamassa laumaa on myös erikoinen. Voisin toisaalta kuvitella, että kkk liittyisi jonkun pahiksen laumaan. Se tekisi sen tyylillä ja kuvittelisin sen ensi-ilmestymistä vähän samantapaiseksi kuin Joujilla: kumartaen, mutta samalla irvaillen. Vaihtoehtoisesti se voisi nähdä pahiksia taistelemassa Oun joukkoja vastaan ja mennä pahisten puolelle, kuten Hiro teki tosin hyviksiä suosien. Se ei tavoittelisi tai tahtoisi johtaja-asemaa laumassa, vaan sen ainoa tavoite olisi saada Ginin suku taisteluun ja pakottaa ne käyttämään battougaa, että se voisi selvittää iskun tekniikan.

Tähän sopisi minusta juonikäänteeksi myös se, että joku Ginin suvun jäsen kuolisi taistelussa tätä pahista vastaan. Se tekisi taistelusta henkilökohtaisemman ja voisi pakottaa jonkun Ginga-suvun jäsenen tekemään jotain anteeksiantamatonta.

Yksinäinen kulkija, joka liittoutuisi pahislauman kanssa, päästäkseen käsiksi Battougan taitavan koirien sukuun. Minusta tämä kuulostaisi ihan vakuuttavalta pahikselta tarinaan. Siitä ei tulisi tarinan pääpahista, mutta toisaalta se voisi yllä yhtä voimakas tai voimakkaampi kuin pääpahis. Sen tavoite kun ei olisi lauman saaminen tai johtaminen, vaan omien voimien kasvattaminen. Suomalainen pahiskoira kuulostaisi omiin korviini melkoisen houkuttelevalta lisältä Gingan maailmaan ja se myös kulkisi tarinan mukana kauan ja se muistettaisiin hyvin.

14 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen aihe ja karjalankarhukoira kuulostaa oikein hyvältä! Erilaista pohdintaa, joka laittaa omatkin aivonystyrät toimiin.
  Linkitän vastaukseni haasteeseen myöhemmin, kun olen saanut sen kirjoitettua.

  VastaaPoista
 2. Kiva aihe ja hienoa pohdintaa! :) Tuo karjalankarhukoira kuulostaisi oikein mielenkiinoiselta tuollaisena pahiksena. Ja mukavaa, että tällaisia haasteita välillä tulee. :) Otan minäkin haasteen vastaan ja kirjoitan vastauksen blogiini.

  VastaaPoista
 3. http://satanicangingablogi.blogspot.fi/2014/03/haaste-unelmapahis-kaksoissolan-blogin.html Tuossapa olisi oma versioni haasteestasi. Siinä oli hyvä aihe, joten päätin tarttua siihen oitis!

  VastaaPoista
 4. "Miksi se olisi matkustanut Suomesta Japaniin? Ja jos sillä olisi lauma, miten? Jos se saapuisi Suomeen vain voimiaan mittelemään, menisi se hyvin pian hyvisten puolelle."

  Pitäisikö tuossa olla että saapuisi Japaniin, eikä Suomeen?

  VastaaPoista
 5. http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/03/haaste-unelmapahis.html
  Minäkin tein~

  VastaaPoista
 6. Saako kommentteihin myös kirjoittaa näkemyksensä, vaikkei omaa Ginga-blogia ole?

  Tahtoisin nähdä pahiksen mikä haastaa Weedin moraalikäsityksen. Itse olen nähnyt sen esimerkiksi laumana, missä uusien pentueiden pennut laitetaan taistelemaan sisariaan vastaan kunnes yksi voittaja jää henkiin. Vahvin voittaa, luonnonlaki ja näin. Mutta kukaan laumalainen tai pennut itse eivät nää sitä mitenkään vääränä, niin on aina tehty eikä ulkopuolisella ole niiden mielestä oikeutta tulla puuttumaan asiaan mikä on aina toiminut.

  Ei sen tietenkään ihan (tai ollenkaan) noin tarvitsisi mennä, mutta olisi kiinnostavaa jos Weediä vastassa ei olisi vain se "pahis" eli lauman johtaja, vaan myös ne keitä Weed koittaa auttaa ja pelastaa, eikä apu ole toivottua. Olisi mielenkiintoista nähdä miten Weed asian ratkaisee. Ja kenties pohtii ja epäilee omien moraaliensa paikkaa laumassa ja näin.

  VastaaPoista
 7. Toki, toki. Kommentit ovat aina tervetulleita.

  Eli Weed kohtaisi Koga-koirien tapaisia pahiksia, joilla olisi aate, jota ne seuraisivat ja se aate olisi Weedin moraaleita vastaan? Tuo on minusta hyvin mielenkiintoinen idea ja erittäin poikkeava.

  VastaaPoista
 8. http://shirojaki.blogspot.fi/2014/03/haaste-unelmapahis.html

  Teinpä tuon haasteen :D

  VastaaPoista
 9. http://hopeahammasblogi.blogspot.fi/2014/03/unelmapahis.html

  Siellä on omani!

  VastaaPoista