torstai 20. helmikuuta 2014

Avoin kirje Fazille

Tämä on avoin kirje Kaksoissolan käyttäjälle Fazi. Kommentointi on estetty ja toivoisin, että sinä, Fazi, vastaisi tähän esimerkiksi omassa blogissasi tai vastaavassa paikassa, jossa tunnet olosi kotoisaksi.

Foorumeilla on aina omat ongelmansa ja nyt Kaksoissolan puolella sinä, Fazi, olet harmillisesti jo pitkään ollut yksi sen pääongelmista. Haukut nuorempia jäseniä pennuiksi, uhkailet lähes väkivallalla (en ymmärrä miksi muuksi keskustelun "kehittyminen joksikin isommaksi" voisi tarkoittaa) tai käsket heitä tukkimaan turpansa, jos he sanovat jotain, josta et ole samaa mieltä. Saatat nostaa itsellesi jonkun herkän aiheen esille ja sitten loukkaantua, jos joku ei ole samaa mieltä.

Olet saanut tästä käytöksestä useita huomautuksia, banneja sekä nyt uusimpana sinut bannattiin taas foorumin chatista.

Kun ylläpito on puuttunut yllämainituilla tavoilla asioilla käytökseesi, on sama jatkunut: olet haukkunut ylläpitoa, uhkaillut pitämällä paneelin aiheesta ja kertomalla kaikista kokemistasi "vääryyksistä" ja suorastaan kannustanut laittamaan sinulle isompia rangaistuksia. Sillä kuten viimeinen keskustelumme meni:

Minä: Hei!
Keskustellaan tässä ylläpidon puolella eilisestä käyttäytymisestä chatin puolella. Olisiko sinulla sanottavaa (eilisten perusteluiden lisäksi), koskien turvan tukkimiskommenttejasi sekä minulle kettuilemista?
- Uru


Sinä: Itseasiassa ei. Heitä bänniä jos yhtään rauhottaa

Minäkin olen ihminen, joten tietysti tämä härnäys toimii ja tämän seurauksena minä sekä muut ylläpidossa äänestimme täysin yksimielisesti sinulle pidemmän chattibannin kuin aiemmin oli ehdotettu. Ymmärtäisin hyvin, jos riitelisin tästä asiasta jonkun (kuten sinä asian ilmaiset) pikku pennun kanssa, mutta sinä olet 20-vuotias nuori nainen henkilö. (Muutettu Fazin toivomuksesta.) Tuossa iässä jokaisen tulisi jo kyetä ottamaan vastuu omista teoistaan ja myös miettiä, ovatko ne oikeasti kannattavia.

Mikä minua kuitenkin eniten hämmentää on se, että kaikesta tästä huolimatta, sinä palaat aina Kaksoissolaan.

Miksi?

Jos vihaat kaikkia pikku pentuja, jotka eivät osaa kertoa mielipiteitään tai sohivat sinulle herkkiä aiheita keskustelemalla kanssasi, miksi tulet nuorille suunnatulle foorumille?

Jos sinua ei kiinnosta pätkän vertaa se, että rikot toistuvasti sääntöjä ja aiheutat mielipahaa, miksi olet mukana pienessä fandomissa, jossa kaikki tuntevat toisensa? Pilaat vain oman maineesi, kun kierrät haukkumassa muita jäseniä.

Miksi tahdot välttämättä tulla foorumille, jossa kaikki ylläpidon jäsenet ovat tehneet selväksi, että käytöstäsi ei hyväksytä etkä kuitenkaan paranna tapojasi?

Lisäksi olet kirjoittanut foorumin Ginga-aiheiselle puolelle viimeksi 30.9.2013, jos yhtä kommenttia Fang-mangan ilmestymisestä ei lasketa. Jäsenten ei tietenkään ole pakko olla jatkuvasti Ginga-analyysejä tekemässä, mutta sinun käytöksesi on saanut minut pohtimaan, miksi ihmeessä edes olet Ginga-aiheisella foorumilla, kun aihe ei sinua selkeästi kiinnosta.

Olet ollut foorumilla jäsenenä jo vuodesta 2012 alkaen ja käytöksesi on tänä aikana ollut vaihtelevaa, mutta ylläolevat ongelmat ovat varmasti jääneet parhaiten kaikkien mieleen. Huonoimpina kausina onnistuit sotkemaan isommankin porukan mukaan riitelyihisi.

Itselleni on tullut mitta täyteen tässä viimeisen parin kuukauden aikana. Tämän vuoksi laitan sinulle tämän avoimen kirjeen ja toivon, että vastaat siihen. Tämä on ikävä kyllä myös viimeinen varoitus: kun luet tätä tekstiä, on käyttäjätunnuksesi bannattu. Toivon kuitenkin, että saan sinulta fiksun tai ongelmia selventävän vastauksen, jonka jälkeen bannisi voidaan poistaa. Olisin tietysti iloinen, jos vastaisit mahdollisimman pian, mutta ymmärrän, että joskus nämä asiat vaativat aikaa. Tämän vuoksi vastauksen toimittamisella ei ole aikarajaa.

Jos sinulla ei ole kiinnostusta selvittää asiaa tai käyttäytyä foorumilla sen sääntöjen mukaisesti, nämä ovat hyvästit. Oli ikävää, että minä ja monet muista näimme sinusta vain negatiivisen puolen foorumeilla. Olen jutellut kanssasi muutamissa tapahtumissa, vaikka et välttämättä minua muistakaan ja olet minusta siellä aina vaikuttanut ihan mukavalta henkilöltä.

Toivottavasti kuitenkin tapaamme vielä mukavemmissa merkeissä, mihin suuntaan tahdotkaan tämän keskustelun viedä.

Terveisin: Uru
Kaksoissolan muut aktiiviset ylläpitäjät kannattivat tämän kirjeen lähettämistä sekä sen ehtoja.

Lisäys 20.2.2014 kello 18:24: Fazi on nyt vastannut minulle sähköpostilla. Koska tämä viesti on jo luonut jonkin verran keskustelua, alla on Fazin viesti kokonaisuudessaan epäselvyyksien välttämiseksi.

En rupee kirjotteleen turhaa skeidaa blogiini, kumminki koitan pitää sen
tietynlaisen laatuisena.

Jos kovasti kiinnostaa miksi Kaksariin edes koskaan ilmaannuin niin tule
kuuntelemaan Traconiin tähdättävää luentoa Ginga-fandomista ja sen mädästä
luonteesta.

Ps. Arvostaisin ihan p*rkeleesti jos et sanoisi mua termillä "nuori nainen"
julkisesti. Kumminkin itse tiedän vähän paremmin itseni kö sinä.