sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jotain muuta: Yhdessä kotiinJotain muuta -osastolla on tarkoitus esitellä muita manga/anime/piirroselokuvia/kirjoja/jne, jotka voisivat kiinnostaa Ginga-harrastajaa. Pääpaino on eläinaiheisissa teoksissa.

Yhdessä kotiin
Tekijä: Konomi Wagata
Osia: 1
Arvosteluun luettu: 1

Shiori ei pidä koirista, mutta kun hänen ihastuksena Saitoo paljastuu koirafaniksi, päätyy Shiori yllättäen puhuvan Ken-koiran omistajaksi.

Konomi Wagatan piirtämät koirat ja muut eläimet ovat tyyliteltyjä, mutta erittäin suloisia ja sympaattisia. Kenillä on paljon ihmismäisiä liikkeitä, mutta sen perusanatomia on koiran ja sillä on paljon koiramaisia asentoja, mitä näkee melko harvoin mangoissa.
 
Juoneltaan tarina on erittäin yksinkertainen, mutta vetoaa varmasti nuorempaan lukijakuntaan ja romanttisista komedioista pitäviin. Itseäni Kenin ja Shiorin jatkuva riitely alkoi välillä jo kyllästyttää.

Ihmejoukko on tyyliltään tyystin erilainen ja kertoo 13-vuotiaasta Mikuni Shibasta, joka paljastuu yllättäen muinaisen munkin reinkarnaatioksi, jolla on kyky karkottaa demoneita. Koska Mikunin voimat eivät ole vielä palanneet, saa hän henkivartijakseen komean Takashi Yoichin.
Tarina on erittäin lyhyt ja hieman kömpelösti tehty (tekijä kertookin, että se on ensimmäinen tämän tyylin tarina, jota hän on kokeillut tehdä), mutta pidin siitä itse. Mikuni on mukavan voimakastahtoinen naispäähenkilö ja hän yrittää oikeasti tehdä jotain.

Eläintarhakilpasilla-tarinassa Mayo ihastuu komeaan eläintarhanhoitajaan ja joutuu kilpailemaan tämän huomiosta mustasukkaisen alpakan kanssa. Hauska, kevyt ja lyhyt tarina, jossa eläinten ilveilemistä on mukava seurata.

Perheelläni on ongelma on kokoelman heikoimpia tarinoita: se kertoo kahdesta riitelevästä suvusta, jonka kaksi nuorinta jäsentä tahtoisivat ystävystyä keskenään. Tarina on erittäin yksinkertainen ja loppuu melkoisen töksähtäen.

Kokonaisuudessaan hauskaa luettavaa nuoremmille harrastajille ja romantiikan ystäville.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti