sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Oheistuote-esittely: MallikuvatMallikuvia on tehty kaikista anime-sarjoista. Niihin on kuvattuna päähenkilöiden erilaiset poseeraukset, ilmeet ja mahdolliset muut yksityiskohdat. Sivuhahmoista löytyy tavallisesti perusilmeet sekä profiilikuvat. Tämän lisäksi mallikuvia on hahmojen erilaisista asennoista, aseista, mittasuhteista toisiin nähden, maisemista, ajoneuvoista... Kaikesta, mitä sarjassa esiintyy. Mallikuvien lisäksi monesti pakettien mukana on myös valokuvia aidoista kohteista sekä esimerkkikuvia mangasta.

Hahmojen poseeraukset ja ilmeet voidaan usein ottaa suoraan mangasta, mutta usein ilmeet ja poseeraukset piirretään vartavasten mallikuvia varten.

Tavallisesti mallikuvat hävitetään sen jälkeen, kun anime on ilmestynyt. Monesti kuitenkin työntekijät ottavat mallikuvia mukaansa ja joskus sarjan fanit käyvät kaivamassa niitä roskiksista tai nappaavat niitä hävitykseen menossa olevista kasoista.

Mallikuvien harvinaisuus riippuu pitkälti sarjan iästä ja sen jaksomäärästä. Vanhemmistakin animeista voi löytää melko helposti mallikuvia, jos sarjaa on ilmestynyt yli 100 jaksoa. Toisaalta taas useat mallikuvat mielletään kertakäyttötavaraksi, jonka seurauksena niitä ei säilötä yhtä hyvin kuin esimerkiksi animaatiokalvoja. GNG-animen mallikuvia on nykyisin jo erittäin vaikea saada ja lisäksi WEED-animen mallikuvat ovat jo harvinaistuneet huomattavasti alkuajoista: kun WEED-animen ilmestymisestä oli kulunut alle vuosi, löytyi Japanista mallikuvapaketteja (20-200 kuvaa) noin kerran viikossa. Nykyisin Japanissakin saa varoa kopioituja mallikuvia, jotka ovat yleisempiä kuin aidot.

Yksittäisten hahmojen harvinaisuuteen liittyy kaksi asiaa: hahmon suosio ja se, miten paljon se esiintyy sarjassa. Jos hahmo on suosittu, myös työntekijät sekä mallikuvia haalivat keräilijät voivat napata niitä suoraan omiin kokoelmiinsa, vaikka laittaisivat muut mallikuvat myyntiin. Lisäksi suositut hahmot myydään nopeiten loppuun.

Hahmon esiintyminen sarjassa taas määrää suoraan sen, miten paljon mallikuvia on ylipäänsä olemassa. Jos hahmo näkyy vain yhdessä jaksossa, voi sen kuvien löytäminen olla erittäin hankalaa. Vielä vaikeammaksi menee, jos hahmo on tiputettu viime hetkillä pois sarjasta: GNG:ssä Kisaragin pojista on mallikuva ja GDW:ssä Molesta, joka näkyy myös yhdessä mittasuhdekuvassa. On mahdollista, että myös Merin äidistä, Lennystä, on oma mallikuvansa, koska se näkyy myös mittasuhdekuvassa.

Helpoiten mallikuvia löytyy päähenkilöstä, koska se esiintyy useimmiten kaikissa jaksoissa ja useat piirtäjät tarvitsevat siitä kuvat itselleen.

Mallikuvat ovat suosittuja keräilykohteita: ne ovat melko edullisia, näyttäviä, ne on helppo säilöä ja laittaa esille. Lisäksi niistä pystyy helposti metsästämään omia lempihahmojaan. Mallikuvissa on myös paljon yksityiskohtia hahmoista, minkä vuoksi niitä on mukava katsella pidempäänkin ja niistä on paljon apua anatomiaa tai hahmojen piirtämistä opiskelevalle. Joissakin kuvissa voi olla myös animen piirtäjien tekemiä kommentteja -tai outouksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti