sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Jotain muuta: Etsiväkoira Sherdock

Etsiväkoira Sherdock

Tekijät: Yuma Sando (tarina), Yuki Sato (kuvitus)
Osia: 7
Arvosteluun luettu: 5 ensimmäistä osaa

Nuori Takeru on haaveillut omasta koirasta jo kauan. Lopulta hänen haaveensa toteutuu ja hän saa noutaa itselleen pennun paikalliselta rankkurilta. Kohtalolla on kuitenkin kätensä pelissä, sillä Takerun löytämä koiranpentu onkin Sherlock Holmesin reinkarnaatio, joka ei ole ollenkaan tyytyväinen koiran elämään, vaan tahtoo jatkaa rikosten selvittämistä.

Etsiväkoira Sherdock kuulostaa juoneltaan melko lapselliselta ja aluksi välttelinkin sitä olettaessani sen olevan Horoskooppimysteerien kaltainen kammotus. Ostin kuitenkin mangan tarjouksesta ja se yllätti erittäin positiivisesti.

Asetelmastaan ja K-12 -ikärajastaan huolimatta Sherdock on suunnattu vanhemmalle yleisölle ja sen tarinat ovat karuja ja piirrokset välillä jopa pelottavia. Etsivätarinat ovat mielenkiintoisia ja ne esitetään esimerkiksi Salapoliisi Conanista poiketen nurinkurisessa järjestyksessä: ensin paljastetaan murhaaja, jonka jälkeen ryhdytään selvittämään motiivia ja tekotapaa. Suurin osa mysteereistä on hyvin onnistuneita ja vain muutama jää juoneltaan yksinkertaiseksi tai aavistuksen vajavaiseksi.

Sherdockin piirrostyyli on mukaansa tempaavaa ja sen juoni etenee nopeaa tahtia. Monista muista piirtäjistä poiketen Yuki Sato osaa piirtää myös koiria melko hyvin ja tyylitellystä ulkoasustaan huolimatta Sherdock on selkeästi koira ja sen rotuakin voi arvuutella.

Suosittelen salapoliisitarinoiden ja koirien ystäville. Lapsellisen juonikuvauksen ei kannata antaa hämätä, sillä tarina on huomattavasti aikuisempi.

Arvosana: ****

1 kommentti:

  1. Hoo itsellänikin on ollut varsin lapsellinen kuva tuosta sarjasta, mutta pitänee antaa mahdollisuus tämän artikkelin pohjalta :D Jos sitä jossain conissa raidaisi myyntipöydästä messiin.

    VastaaPoista