sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jotain muuta: Eläimiä kerrakseenJotain muuta -osastolla on tarkoitus esitellä mangaa/animea/piirroselokuvia/kirjoja/jne, jotka voisivat kiinnostaa Ginga-harrastajaa. Pääpaino on eläinaiheisissa teoksissa.

Eläimiä kerrakseen
Tekijä: Konomi Wagata
Osia: 1
Arvosteluun luettu: 1

Mifyuy on ihastunut luokkalaiseensa poikaan. Hän ei kuitenkaan uskalla kertoa tunteistaan ja jättää rukouslapun temppeliin. Saman tien hänen luokseen ilmestyy kiinalaisen horoskoopin kaksitoista nimikkoeläintä, joiden tavoitteena on auttaa häntä rakkaansa huomion saamisessa.

Aiempien tarinoiden tapaan Eläimiä kerrakseen on simppeli tarina, jossa nyt tavallista enemmän fantasiaelementtejä. Tarina on sujuvaa ja huumoripainotteista. Yhdessä kotiin –tyylistä angstailua tässä ei ole, vaan tarina pysyy koko ajan samalla kepeällä linjalla.

Totuuden näyttävät linssit kertovat siitä, kun Miku löytää silmälasit, jotka päälle laittaessaan hänen luokkalaisensa Honda, tyly ja hiljainen poika, näyttää koiralta. Tämä on ehdottomasti suosikkitarinani tämän kirjan valikoimasta: päähenkilöt ovat poikkeavia ja lisäksi Konomi Wagata pistää tässä parastaan koiria piirtäessään ja niiden elekieli ja ilmeet ovat erittäin toimivia ja realistisen näköisiä.

Määrään sinua! –tarinassa Natsuki pääsee koulun oppilaskuntaan. Aluksi hän riemuitsee, kun saa tietää kutsun tuleen puheenjohtajalta itseltään – mutta pian puheenjohtaja paljastuu vuoheksi. Hieman omituinen tarina toimii yllättävän hyvin ja on mielenkiintoista nähdä tarinassa näinkin poikkeuksellisia eläimiä.

Epäonniset ystävykset on kirjan ainoa tarina, jossa eläimiä ei ole. Se kertoo ystävyksistä, joista toista riivaa pohjattoman huono onni ja joka pian leviää myös toiseen ystävään. Tarina on peruskiva, mutta ei mitenkään mieleenpainuva.

Kokonaisuudessaan pidin kirjasta erittäin paljon. Kevyitä tarinoita oli mukava lukea ja erityisesti Totuuden näyttävät linssit oli herttainen kertomus surullisen loppunsa kera. Sopii eläinrakkaille, romantiikan nälkäisille ja niille, jotka etsivät jotain kevyttä lukemista ajankulukseen.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti