keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Suosituimmat oheistuotteet

Urumin kautta minulle on tullut melko hyvä käsitys siitä, mitkä ovat suosittuja Ginga-oheistuotteita ja mitkä eivät. Alla listausta ja pohdintaa niiden menekistä.

5. Pehmot
Pieni Rocket-pehmo
Pehmot ovat ehkä näyttävimpiä ja tunnetuimpia keräilytavaroita, mutta ne päätyvät listan alimmaiseksi. Syy? Ne ovat niin harvinaisia, että niitä ei lopulta ole myyty määrällisesti kovin montaa. Kun Weed-pehmoja oli vielä Topsangyon valmistamana (eli hinnaltaan 25-45 euroa), olivat ne ehdottomasti yksi parhaiten myyviä pehmoja, mitä Urumissa oli.

Miksi pehmot kiehtovat? Ihan pehmoihin kohdistuvan keräilyinnon lisäksi takana on varmasti se, että ne ovat isoimpia ja näyttävimpiä Ginga-oheistuotteita, mitä maailmalta löytyy. GNG-figuurit jäävät helposti varjoon ja WEED-figuurit eivät kestä hirveän kriittistä katselua lähietäisyydeltä. Pehmot ovat taas korkealaatuisia ja melkoisen suloisia. Niissä on myös paljon hienoja yksityiskohtia. Esimerkiksi Ben-pehmolla on sokeana kiiltävät silmät ja sen panta on tehty helminauhasta.

Keräilykortti 60
4. Keräilykortit ja -tarrat
Keräilytarrat ovat tarroista suosituimpia ja liekö suosion syynä osittain se, että niistä on helppo pitää kirjaa ja nähdä, mitkä kokoelmasta uupuvat. Sekä korteissa että tarroissa on tyylikkäitä kuvia animesta ja ne käsittelevät animen niin, että käytännössä kaikista päähahmoista löytyy ainakin yksi kortti tai tarra. Harmillisesti korteissa ja tarroissa on melko paljon samoja kuvia, vaikka ne käsittelevät aavistuksen eri aihetta.

Peruskokoiset kortit ja tarrat on myös helppo laittaa kansioon esille ja pitää järjestyksessä.

3. Mallikuvat
Mallikuvat ovat myös erittäin suosittu keräilykohde. Ne ovat melko edullisia, helppoja säilöä sekä pitää esillä, näyttäviä ja niistä on paljon hyötyäkin, jos haaveena on ryhtyä koiria piirtämään. Niissä on myös yllättävän paljon yksityiskohtia, jos niitä ryhtyy vertailemaan ja tutkimaan.

Pahvimagneetti.
2. Magneetit
Magneetit ovat ehdottomasti suosituimpia näistä -80-luvulla seteissä ilmestyneistä yllätystuotteista. Niiden houkutin on selvä: ne ovat erittäin korkealaatuisia ja ne ovat melkeinpä ainoita Ginga-tuotteita, joita uskaltaa käyttää niiden alkuperäisessä tarkoituksessa: napsauttaa jääkaappiin kiinni. Ne eivät myöskään ole niin kalliita, että niiden pelkäisi vaurioituvan jääkaapin ovessa.

Magneettien kuvitus vaihtelee: osassa on kuva animesta, toisissa on yksittäisen hahmon kuva kirkkaanvärisellä taustalla. Jos magneetteja olen saanut hankittua, ne ovat tavallisesti menneet loppuun muutamassa tunnissa. Tavallisten magneettien lisäksi on myös pahvisia magneetteja.

1. Figuurit
Jouji-figuuri, Vol. 2:sta.
GNG:n figuurit ovat melko suosittuja, mutta ehdottomasti suosituin Ginga-oheistuote on GDW:n Real Figure Collection -sarjojen figuurit. Syy on yksinkertainen: ne ovat näyttäviä, edullisia ja niissä on laaja hahmovalikoima. Seteistä löytyvät lähes kaikki WEED-mangan päähenkilöt sekä GNG:n vanhat sankarit sekä pahikset.

RFC:n figuurit ovat sellaisia, että useimmilla faneilla on varaa ostaa ainakin yksittäisiä silloin tällöin eikä figuurin hankkimiseksi joudu myymään sieluaan tai tekemään maksusuunnitelmia.

Figuureiden ulkoasua on aina silloin tällöin kritisoitu ja edes niiden valmistaja ei pidä niitä erityisen onnistuneina, mutta ne ovat kuitenkin saaneet vakaan paikan Ginga-keräilijöiden kokoelmista. Virheistään huolimatta, niissä on oma tyylinsä ja itselleni ne olivat ensimmäinen asia, minkä kokoelmaani aikoinaan hankin.

7 kommenttia:

 1. En ole (toistaiseksi) hankkinut itselleni mitään Ginga-oheistuotteita, mutta keräilykortteja, tarroja ja magneeteja olen suunnitellut joskus hankkivani. Kun ensimmäisen kerran kuulin Weed-pehmoista, niin aioin hankkia sellaisen itselleni, kunnes näin miltä ne näyttävät... Luulin, että pehmot näytäisivät siltä, miltä hahmo näyttää mangassa/animessa, mutta nuo viralliset pehmot näyttää mielestäni joltain Snubbies-koirilta (Katsoin ensin, että tuo Rocket-pehmo on joku randon beagle...). Weed-figuureitakin voisin ehkä hankkia muutaman ja sitten maalata ne paremman näköisiksi. Tuo Jouji kyllä näyttää aika hyvältä ihan sellaisenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, WEED-pehmot jakavat paljon mielipiteitä. Itsekin tykkäisin eniten, jos ne olisivat sellaisia realistisen näköisiä.

   Jouji, Ben ja Riki ovat omia suosikkejani näistä pehmoista. Niissä on jokin napsahtanut oikein hyvin kohdalleen ja niistä tulee heti hahmo mieleen.

   Poista
 2. Hihi minä hankin pienen Weed-pehmon Urumista silloin kun se oli vielä 25€ ^^ Magneettien korkea sijoitus tuli itselleni aika yllätyksenä, tai ainakin on tuntunut ettei ihmiset puhu niistä niin paljon kuin esimerkiksi tarroista.
  Ostavatko ihmiset yleensä noita Weed-figuja isoissakin satseissa etteivät saa tupla-hahmoja (riippuen siis siitä, että lupaako myyjä tarkistaa ettei tule tuplia), vai meneekö niitä enemmän yksittäin? Itse en ole erityisen viehtynyt tähän random boxi tapaan kun joskus haluaisi vaan jonkun tietyn hahmon :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu varmasti ihan myyjästä, miten figuureita menee. Urumin kaksoiskappaletakuu pysyy voimassa rekisteröityneillä ikuisesti ja ei-rekisteröityneillä yhteystietojen muuttumiseen asti, joten Urumin kautta ihmiset tykkäävät tilata ihan yhdestä kuuteen figuuria kerrallaan.

   Poista
 3. Miten tämä kaksoiskappaletakuu toimii?

  -Apyli

  VastaaPoista