sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jotain muuta: Puheenjohtaja ja kissanpentuJotain muuta -osastolla on tarkoitus esitellä mangaa/animea/piirroselokuvia/kirjoja/jne, jotka voisivat kiinnostaa Ginga-harrastajaa. Pääpaino on eläinaiheisissa teoksissa.

Puheenjohtaja ja kissanpentu
Tekijä: Kazuko Furumiya
Osia: 1
Arvosteluun luettu: 1Rei’chiroo Hayami on oppilaskunnan puheenjohtaja: mallioppilas, mutta hiljainen ja huumorintajuton. Hänen siistiksi järjestäytynyt elämänsä kokee rajun muutoksen, kun hän saa hoiviinsa pienen kissanpennun.

Vaikka nimestä voisi toisin päätellä, on kirjan pääpaino selkeästi ihmissuhteissa eikä niinkään kissanpennussa ja sen kasvattamisessa. Harmillisesti ihmissuhteet alkavat hyvin nopeasti juntata paikoillaan eivätkä ne varsinaisesti kehity mitenkään muuten kuin äkkinäisin harppaisuin. Kirjassa on melko paljon huumoria, mutta sekin alkaa harmillisesti toistaa itseään hyvin pian.

Kirjassa jäi harmittamaan sen, miten kissanpentu Kurri, jonka olettaisi olevan jonkinlaisessa roolissa, ei päässyt oikeastaan edes söpöksi maskotiksi. Jopa kohtauksissa, joissa Kurri on mukana, kissa jää selkeästi taustalle ja ei oikeastaan tee mitään muuta kuin ole söpö ja syö jotain. Monilta osin se tuntuu juoneen hivenen väkisen lisätyltä.

Mangan piirrostyyli on melko hyvää ja se kehittyy huomattavasti tarinan aikana. Erityisesti kokonaisten ihmishahmojen piirtämisessä tekijä kehittyy paljon. Ruutujako on vaihtelevaa ja erityisesti toiminnalliset kohtaukset etenevät melko epäselvästi.

Mukana on myös lyhyempi tarina, Koulupukuprinssi, joka jätti itseni melko kylmäksi. Satonaka piirtää sarjakuvaa lehteen ja pyytää komeaa Narumia malliksi. Narumi ei asiasta ilahdu ja pistää Satonakan koville. Satonaka on hahmona melko ärsyttävä ja päsmäröitävissä, mutta toisaalta tarinan ideanakin on antaa naislukijoille hieman fanipalvelua koulupukujen muodossa eikä olla niin vakava.

Kokonaisuudessaan ihan kiva teos. Sopii hieman vakavammasta romantiikasta pitäville, varauksin. Ei tarjoa hirveämmin mitään eläinsarjojen ystäville.

Arvosana: **

2 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä todellinen pettymys, vaikka ei alun alkaenkaan ollut kovia odotuksia kirjalle. Kokeilumielessä tuli ostettua ihan vain otsikon takia, puheenjohtaja + kissanpentu, löytynee jotain kivaa kepeää huumoria ja söpöjä tilanteita? No ei juurikaan. En kyllä yhtään ole ymmärtänyt noiden lyhyttarinoiden dumppaamista kirjan täytöksi, etenkään kun niiden teemoilla ei juuri ole yhtäläisyyksiä nimikkotarinaan.
  Nämä on muuten mukavaa luettavaa nämä arvostelut ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyttarinoilla on tavallisesti vain tarkoituksena täyttää kirjaa, jos se jäisi muuten vajaaksi. Tavallisesti tarinat valitaan teeman mukaan, mutta tässä ei niin ollut käynyt.

   Kiitoksia. Arvosteluita tulee tulevaisuudessa lisää. ^^

   Poista